Serverkast en accessoires

Hoe richt je een serverkast in? Die vraag kan niet goed worden beantwoord. Immers, de inrichting van de serverkast is afhankelijk van de apparatuurpatchkast die je in de serverkast wilt plaatsen, en van je persoonlijke wensen. Bij het goed inrichten van een serverkast kun je gebruik maken van een aantal accessoires. Ga je een serverkast inrichten? Dan moet je weten welke accessoires je kunt gebruiken.

Het accessoire beheerpaneel

Uiteraard is overzicht in de netwerkbekabeling van belang. Gebruik daarom een patchpaneel. Patchpanelen hebben genummerde poorten. Je kunt deze nummers koppelen aan een nummer van de in- of opbouwdoos. Je ziet dan direct welke kabel in welke ruimte gebruikt wordt.

Standaard patchpanelen zijn aan de voorzijde voorzien van een RJ45/RJ11 poort. Met een LSA tool moet je aan de achterzijde een kabel aansluiten. Je moet de patchkabel aan de voorzijde aansluiten.

Keystone patchpanelen zijn panelen die je naar eigen wens kunt inrichten. De door jou bestelde keystones kun je in het patchpaneel plaatsen.

De accessoires kabelgoten, kabelhouders, kabelbinders en kabelmanagement tool

De kabels belanden via de kabeldoorvoer, die zich bovenin en achterin de serverkast bevindt, in de serverkast. Doorgaans komen er in een serverkast veel kabels samen. Als kabels in de war raken, kun je niet prettig of efficiënt werken. Je kunt de kabels wegwerken met kabelgoten, kabelhouders of kabelbinders. Zo kun je zorgen voor een nette en overzichtelijke serverkast. Waarschijnlijk lopen er veel korte patchkabels van je patchpaneel naar bijvoorbeeld de ethernet switch. Die korte kabels kun je bundelen met een kabelmanagent tool.

Het accessoire legbord

Legborden gebruik je om apparatuur zonder 19 inch profiel, zoals Wifikastjes en back-upschrijven, in een serverkast te plaatsen. Er zijn vaste, uitschuifbare en universele legborden.

Vaste legborden hebben als nadeel dat ze alleen passen in een 19 inch serverkast, of in kasten met een breedte van 472 mm tussen de stijlen. Vaste legborden hebben als voordeel een groot draagvermogen.

Wil je een server plaatsen? Gebruik dan een uitschuifbaar legbord. Waarom? Omdat je dan eenvoudig bij de achterzijde van je apparatuur kunt komen. Controleer wel of het uitschuifbare legbord voldoende draagvermogen heeft.

De ‘’oren’’ van de universele legborden maken het mogelijk om deze legborden in een 19 inch kast te plaatsen.

Het accessoire blindpaneel of afdekpaneel

Heb je alle componenten in je serverkast gebruikt? Heb je alle kabels netjes weggewerkt? Waarschijnlijk zijn er nog loze ruimtes? Die ruimtes kun je afdekken met blindpanelen. Er zijn dichte of geperforeerde afdekpanelen. De geperforeerde afdekpanelen zorgen voor een betere luchtcirculatie.

Meer informatie?

Op zoek naar meer informatie over het goed inrichten van een serverkast? Neem dan contact op met patchkastwinkel.nl. U vind daar deskundige medewerkers die je graag een goed advies geven.